توصيه مطلب
۰
 
آشپزخانه روسی
خوراک هفته: "آخروشکا"
 

خوراک هفته: "آخروشکا"
 
ایراس: آخروشکا در زبان روسی به معنای خردکرده یا ساطوری است، و این سوپ هم چیزی نیست جز مقداری مواد غذایی خردکردهی شناور در محلول رقیق خامهی ترش، که مخلوط خامه و ماست یا ماست پر چربی میتواند جانشین آن شود. به عبارت دیگر، این نوعی آبدوغ خیار است که روسها به سبک خودشان درست میکنند و در بسیاری از روزهای گرم تابستان میخورند.

مواد لازم:
کالباس یا ژامبون، ساطوری: ۲ پیمانه
آب گوشت: ۲ پیمانه
تخم مرغ سفت، ساطوری: ۲ عدد
پیازچه، ساطوری: ۳ قاشق
ترخون، ساطوری: ۱ قاشق
شوید، ساطوری: ۱ قاشق
خیارشور، ساطوری: ۱ عدد
خیار، پوست گرفته، ساطوری: ۲ عدد
خمیر خردل: ۱ قاشق مرباخوری
خامه و ماست: ۳ قاشق
آب لیموی تازه: ۱ قاشق
شکر: ۱ قاشق
سرکه: ۱ قاشق
آب گازدار
یخ کوبیده
نمک و فلفل

پیازچه و ترخون و شوید را در بادیه بریزید. شکر را با اندکی فلفل اضافه کنید و با قاشق چوبی زیر و رو کنید. سپس خامه و ماست و آب لیمو و سرکه و خمیر خردل و آب گوشت را بریزید و باز زیر و رو کنید. ۳-۴ ساعت در یخچال بگذارید. هنگام کشیدن اندکی نمک بزنید، سپس تخم مرغ و خیار و خیارشور و کالباس یا ژامبون را با یخ و هر مقدار آب گازدار که میخواهید اضافه کنید و در ظرف سرو کرده سر سفره بگذارید.

• آخروشکای مرغ: به جای کالباس و ژامبون، سینهی مرغ پختهی ساطوری و به جای آب گوشت، آب مرغ به کار برید.

منبع: کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، نجف دریابندری
Share/Save/Bookmark
کد خبر: 28079